+40 744 241 122

Postat în 5 aprilie 2020

5 sfaturi de îngrijire a casei pe timp de pandemie

Acum că școlile, restaurantele, teatrele sau sălile de sport sunt închise, stăm acasă mai mult decât oricând. Ne putem relaxa, viziona serialele preferate, asculta muzică sau face sport acasă. Dacă zilele devin prea lungi, te provocăm să dai casei tale o nouă viață, redecorând cu ceea ce găsești la îndemână.

 

1. Fă curățenie în fiecare colțișor al casei 

În săptămânile ocupate, ne plângem mereu că nu avem timp să ne îngrijim casa. Acum ai timp, însă, să cureți  fiecare încăpere după bunul plac. Spală pe jos, aspiră, curăță geamurile și nu scăpa din vedere pultul din bucătărie sau masa din living. Igienizare casei cu substanțele potrivite este indicată pentru a ține virusul departe, iar curățarea fiecărei încăperi va fi noul tău sport preferat în această perioadă.

 

2. Renunță la obiectele inutile

După ce ai terminat de curățat fiecare colțișor al casei, e timpul să analizezi cu un ochi obiectiv fiecare dulap. Fie că e vorba de vesela din bucătărie, hainele din dormitor sau cărțile din living, ai acum timp să sortezi și să renunți la obiectele pe care nu le-ai folosit de mult. Ce poți face cu ele? O idee ar fi să le aduni în saci de depozitare și să le donezi persoanelor nevoiașe.

 

3. Folosește-te de culori 

În perioada aceasta de pandemie, atmosfera este destul de cenușie. Asigură-ți starea de bine prin adăugarea petelor de culoare în fiecare încăpere! Poți îmbrăca pernele în huse florale, crea decupaje din materiale pe care să le aplici pe perdele sau vopsi măsuțele din living în culori  vii.

 

4. Fă apel la amintirile frumoase 

Deși nu este indicat să ieși din casă, nu înseamnă că nu poți călători. Răsfoiește albumele de fotografii și folderele din calculator în căutarea momentelor frumoase. Alege fotografiile preferate și pune-le în ramă într-un loc vizibil pentru a te simți ca într-o excursie la munte sau la mare!

 

5. Rearanjează mobilierul 

Dacă simți că vrei să faci acțiuni majore de redecorare, poți încerca să muți mobilierul. Scoate măsuța veche din subsol și adu-o în living! O poți așeza lângă fotoliul cu perne florale și folosi ca un colțișor de lectură.

 

E important să stăm acasă pe timp de pandemie. Cu puțină ingeniozitate, putem transforma această situație în contextul potrivit pentru a ne transforma casa în căminul călduros la care am visat mereu.

 

← Înapoi la articole